Плавкран “Захарій”, який є ледь не головним героєм на будівництві запорізьких мостів досі у порту Херсона, хоч голова ЗОДА Олександр Старух уже прозвітував, що тягач з краном прямує до Запоріжжя.

Про це чиновник сповістив у понеділок, на своєму телеграм каналі. Сьогодні журналісти Форпост простежили за рухом крану й виявилося – в середу “Захарій” локалізується рівно там, де й у понеділок два дні тому та й у п’ятницю минулого тижня. Про це свідчать дані сайту MarineTraffic, там ми бачимо, що судно Fortis, що є закріпленим за Захарієм тягачем, стоїть в одній з бухт Херсонського порту. Вчора Захарія вивозили на перевірку, але за два дні він ні на кілометр ближчим до Запоріжжя не став.

Куди так поспішає Олександр Старух та чому допускає дезінформацію суспільства? Але найважливіше питання – чи не будують так само поспіхом мости опускаючи важливі деталі?

Плавкран “Захарій” зазнав ушкоджень також ціною поспіху – він наткнувся на дніпровські пороги на початку минулого місяця й не зміг продовжити роботу. Його відбуксирували до Херсона, там мали провести ремонт та повернути на об’єкт “Великого будівництва”.  Голова ЗОДА анонсував раніше – “Захарій” повернеться у перших числах червня, а коли той не повернувся, то вирішив випередити події й заявити, що той уже в дорозі.

Через злам відкриття мості відтермінували, вже зрозуміло що до 30-річчя Незалежності їх не відкриють. Але є хіба це проблема, коли запоріжці й так очікують на міст майже півтори десятки років?