Вчора, 8 червня у місті Покров Дніпропетровської області поліцейська німецька вівчарка знайшла тіло зниклого 8-річного хлопчика.

Наразі не відомо що стало причиною гибелі хлопчика, як і те, чи були на тілі сліди насильницької смерті. Тіло виявили у каналізаційному люку неподалік місця мешкання дитини.

Огли Ібрагім Андрійович, так звали хлопчика, звик ще 2 червня, втім до поліції батьки заявили лише через 4 дні – 6 червня. Хлопчик пішов гратися у двір близько обіду та додому не повернувся. Шукали його батьки чи ні та на що сподівалися, достеменно не відомо.  Мешканці Покрова кажуть – мати не надто переймалася долею дитини, жила для себе, а хлопчака підгодовували чужі люди. Втім, це лише слова людей, поліція тим часом розслідує смерть дитини.

Як шукали Ібрагіма, розповіли в ГУ НП області.

На розшук дитини були орієнтовані всі служби поліції – ювенальні поліцейські, кінологи, превентивні співробітники та волонтери. Поліцейські перевірили дитячі майданчики міста, вокзали та ринки, а також обстежили покинуті будівлі, лісосмуги та інші місця, де могла перебувати дитина. До пошуків залучили інспектора-кінолога з німецькою вівчаркою Більт. За речами дитини службовий собака взяв слід від будинку, де мешкав хлопчик, та провів до каналізаційного колектору. Там поліцейські виявили тіло дитини. Наразі на місці працює слідчо-оперативна група.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.