Працівники «Вельтум-Запоріжжя» скаржаться на вандалів, які систематично псують сміттєві баки. Також вони звертають увагу на громадян, які недобросовісно ставляться до їх власності.

З початку 2021 року в місті невідомі пошкодили понад 40 контейнерів. Більшість з яких підпалено. Іноді баки просто цуплять. Вартість пластикового контейнера становить 6 тисяч гривень, а оцинкованого – 10 тис. грн. Про це повідомляється на сайті міськради.

Окрім вище згаданих збитків, деякі містяни викидають будівельне сміття в контейнери, через що конструкції псуються. За словами начальниці відділу логістики підприємства Наталі Краско, «Вельтум» зазнає фінансових збитків й це причина зриву планового графіка заміни сміттєвих баків на прибудинкових територіях.

З 2019-2020 рр. пошкоджено 200 контейнерів.

Зазначимо, з 1 червня у Запоріжжі було підвищено вартість вивезення твердих побутових відходів. Неочікувано, можливо після обурення суспільства, на черговій сесії міськради депутати прийняли рішення знову знизити тариф. Хоча до старих цін тарифи так і не повернули. В результаті, запоріжці платять більше за вивіз сміття.

Фото з сайту Запорізької міськради