Станом на сьогодні у дитячих садках Києва є 9 тисяч вільних місць, протягом літа проходить набір дітей.
Про це написав міський головаи Києва Віталій Кличко у своєму Фейсбук.  Також міський голова опублікувв світлини, де він влігся на дитячеліжечко.
Ще 9 тисяч місць – вільні. На них розіслали запрошення та очікують відповіді від батьків. Зазначу, що за статистикою, приблизно 47% дітей не відвідують садочки щодня. Користуючись нагодою, хочу звернутися до батьків, які влаштували дітей в комунальні садки, але не водять їх туди.
Якщо раніше ці місця зберігалися за дітьми, що не ходять у садок, а інші діти стояли в черзі, то тепер, відповідно до постанови уряду, дитина може бути відрахована з дитсадка, якщо не відвідує його протягом 2 місяців поспіль без поважних причин.
Також в 2019 році міська влада запровадила проект “Гроші ходять за дитиною”, який надає пріоритетне право зарахування до садочків дітям киян та можливість батькам отримати компенсацію з міського бюджету за навчання дітей у приватних дитсадках. Минулого року таким правом скористалися понад 1,5 тисячі київських родин.
Столиця продовжує розширювати мережу дошкільної освіти. Щороку ми будуємо нові та оновлюємо існуючі садки. Також – збільшуємо кількість місць у них. Тільки минулого року в столиці збудували або повністю реконструювали чотири дитсадки. А за останніх кілька років – 33 – пише міський голова.
Під дописом міського голови кияни також просять розвантажити школи, де буває по 45 учнів у класі.