Сьогодні збірна України в рамках 3-го туру групового етапу Євро-2020 зустрінеться з Австрією. Цей матч стане вирішальним для “синьо-жовтих” в контексті продовження боротьби на турнірі. 

Для нашої команди передматчевий розклад виглядає симпатично: в разі перемоги або нічиєї підопічні Андрія Шевченка посядуть другу сходинку й зустрінуться у 1/8 фіналу з Італією, і навіть у випадку поразки залишиться шанс пройти у плей-офф – для цього потрібно втриматись у списку чотирьох найкращих третіх місць. Такий варіант міг би вивести “синьо-жовтих” з-під удару “Скуадри”, але навряд чи трьох залікових балів буде достатньо для успіху.

Кадрова ситуація

Головною втратою збірної України залишається Зубков, який продовжує процес відновлення після травми. Крім того, пошкодження отримав Попов – обидва не зіграють у сьогоднішньому матчі. Інших проблем з кадрами у таборі “синьо-жовтих” не було.

У австрійців серйозно травмувався латераль Лазаро, для якого Євро-2020 вже завершене. Це – серйозна втрата для команди Франко Фоди, однак інших проблем у складі “Das Team” немає. Ба більше – після дискваліфікації повернувся Арнаутовіч, якого головний тренер пообіцяв поставити у стартовий склад.

Орієнтовні склади на матч Україна – Австрія

Україна: Бущан – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Степаненко – Ярмоленко, Шапаренко, Зінченко, Маліновський – Яремчук

Австрія: Бахманн – Драговіч, Алаба, Хінтереггер – Лайнер, Забітцер, Шлагер, Грілліч, Ульмер – Калайджіч, Арнаутовіч