Раніше ЗМІ повідомляли про те, що запорізький «бізнесмен» Владислав Грабовський після довгої відсутності вирішив повернутися до Запоріжжя.
Однак зараз з’явилася інформація про те, що проєкт «повернення» довелося поставити на паузу, начебто у зв’язку з тим, що кілька його ключових бізнес-партнерів потрапили в оновлений список санкцій РНБО.
Втім, навіть за відсутності чоловіка його звинувачують у впливі на процеси в місті, ба більше – у прослуховуванні державних установ. До слова, раніше Грабовському закидали прослуховування приватних осіб з метою використання отриманої інформації у власних інтересах надалі та навіть шантажу.
Місцеві ЗМІ пишуть, посилаючись на власні джерела, що Грабовський, разом зі своїми партнерами по тіньовому бізнесу, має доступ до прослуховування і відстеження дій декількох стратегічно важливих для України структур. Дану можливість аргументують тим, що партнери одіозного бізнесмена займаються постачанням до країни цифрової техніки, у тому числі комп’ютерної і систем відеоспостереження.
Результати перевірки даних фактів ті самі медіа обіцяють оприлюднити найближчим часом.
Діяльність Владислава Грабовського протягом тривалого часу викликає багато запитань та ще більше різних версій стосовно його заробітків.
Про «бізнесмена» ходить слава, як про «чорного піарника», начебто він схиляє підприємців до так званої «дружби», а по факту співпраці. Раптом, якщо звучить відмова –  до підприємців застосовуються інші методи впливу – дискредитацію діяльності через оприлюднення різного роду інформації в мережах.
Згадані нами ЗМІ пишуть, що використовують прослуховування та відеоспостереження з цією ж метою. Правда це, чи плітки, знову ж таки – ЗМІ обіцяють оприлюднити підтвердження.