Минулої п’ятниці на сайті мерії з’явилася інформація про зняття з посади секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

Сьогодні в холі міськради із журналістами зустрілися члени депутатської фракції «Слуги народу», які озвучили свою позицію щодо даного звільнення.

«Ми вважаємо, що рішення міського голови є протиправним, прийнятим з порушенням норм Конституції України, Закону України про місцеве самоврядування та порядку проведення спеціальної перевірки. Міський голова ігнорує положення законів та вважає, що може самостійно припинити повноваження секретаря міської ради.

Ми принципово не надаємо нового кандидата на посаду секретаря міської ради, оскільки вважаємо дії міського голови незаконними та протиправними. Сьогодні фракція «Слуги народу» до канцелярії Запорізької міської ради подала письмове звернення, де вказано небажання миритися з беззаконням у стінах міської ради. Ми сподіваємось, що міський голова нас почує, дослухається, і врешті-решт, буде поважати закон», – взяла слово голова фракції Регіна Харченко.

Також, за її словами, Водимир Буряк міг видати подібне розпорядження спеціально, щоб зірвати сесію:

«Хочу звернути увагу ЗМІ. Звільнення відбулося 25 червня. Ви розумієте, що це навмисний план дій, щоб зірвати сьогоднішню сесію?! Міський голова грубо порушує проведення спеціальної перевірки, ігнорує строки проведення такої перевірки. І по закону, навіть якби всі ці порушення були, таке звільнення мало відбутися в травні. А не в п’ятницю пізно ввечері, коли протягом трьох днів, через свята, ми не могли звернутися до правоохоронних органів й суду».

Сам Анатолій Куртєв так згадує своє звільнення:

«25 червня о 15:00 мене викликав до себе міський голова. Окрім нього в кабінеті були присутні чотири працівники та один із заступників. Усі вони оголосили мені про рішення й пропонували підписати заяву. Я відмовився її підписувати, оскільки процедура відбулася з порушенням».

Фракція планує в судовому порядку скасувати рішення про звільнення, якщо очільник Запоріжжя не перегляне свою позицію. На сьогодні вже подана заява до правоохоронних органів та позивна заява Запорізького адміністративного суду. Депутатів від інших партій теж закликають підтримати заяву.

На головній фото “061”