Маленька Соня, яку 2 травня в Енергодарі вкусила гадюка, сьогодні пережила операцію, дівчинка отримала фактично новий пальчик.

Найстрашніше вже позаду, але батьки дитини все ж прагнуть дізнатися – чому лікарі в Енергодарі відмовилися колоти вакцину, пояснюючи що її в лікарні немає. Пізніше з’ясувалося – вакцина насправді була, але її чомусь не схотіли вколоти пацієнтці, яка так сильно потребувала допомоги. Зволікання лікарів призвело до того, що дівчинка вже третій тиждень знаходиться в лікарні, а її батьки пережили чимало стресу.

У Запоріжжі, в обласній дитячій лікарні необхідну вакцину вкололи, але цього вже було не досить.

Мама Соні розповіла журналістам Regionnews про події того жахливого дня, також жінка поділилася гарною новиною – операція вже позаду, дівчинка йде на поправку. Пані Оксана також надала редакції світлини.

“Ми так довго чекали Великодня та справжнього тепла, щоб вийти  з дітьми на природу. Того дня усі відпочивали, діти грали в траві, аж тут тривога – Сонічку вкусила сіра степова гадюка. Ми одразу кинулися до лікарні, там нас прийняли, але вакцину не вкололи, сказали що її немає. До слова, після того, як стало відомо, що необхідні нам ліки насправді були, медики стали запевняти, що вони були простроченими. В документах натомість вказано, що термін придатності вакцини протягом усього травня. Ввечері доньку забрали до запорізької лікарні, там нам зробили укол, але ж почалися інші проблеми – суха гангрена. Замість пальчика у нас була суцільна чорна діра. Сьогодні медики 5-ї міської лікарні зробили Соні операцію, вона фактично отримала новий пальчик. Хірург видалив саму гангрену і зробив пластику, пришив шматок шкіри, щоб пальчик отримав природну форму – розповіла пані Оксана – мама Соні.

Пальчик Соні до операції після оперативного лікування.

Пальчик Соні після сьогоднішньої операції.

Жінка також розказала, що сім’я звернулася до прокуратури з проханням розібратися в ситуації. Якщо вакцина насправді була, але це приховали, то мусить бути пояснення – чому це зробили? Або якщо вакцини насправді немає, але по документах вона в лікарні є, тоді виникає запитання – куди діли ампулу?

Це вже другий з відомих редакції випадків протягом травня, коли дитину кусає змія. Кілька днів тому школяра у с. Знам’янка Запорізької області також вкусила гадюка, хлопчика доставили в реанімацію.

Враховуючи специфіку регіону  розібратися з ситуацією в Енергодарі є справою принципово важливою. Будемо стежити за ситуацією разом.

Читайте також: Автор підручника з української мови пояснив походження посилання на порно сайт