На автодорозі Н-15 Запоріжжя – Донецьк поблизу села Підгірне Запорізького району розпочали підготовчі роботи до капітального ремонту мосту через суходіл. Мова йде про 45+358 км автомобільної дороги державного значення. У зв’язку з цим рух транспорту організовано в об’їзд.
Про це повідомили в пресслужбі Служби автомобільних доріг в Запорізькій області.
Там нагадали, що міст було побудовано ще в 1959 році, в 1982-му — його було розширено з низової сторони.
При обстеженні мосту було виявлено, що за час його експлуатації виникли дефекти опор, дефекти прогонових будов та мостового полотна, що не відповідають вимогам діючих нормативних документів.
Тому, через те, що дефекти та недоліки у стані споруди суттєво впливають на безпеку руху транспортних засобів та пішоходів, а також на довговічність та несучу здатність конструкцій мосту, Службою автомобільних доріг у Запорізькій області було прийнято рішення щодо капітального ремонту цього мосту.
Робочим проектом капітального ремонту автодорожнього мосту км 45+358 автомобільної дороги державного значення Н-15 Запоріжжя-Донецьк передбачається виконати перебудову існуючого дефектного мосту на залізобетонну двохочкову прямокутну трубу 2х1,25х1,5 м.
Виконавецемремонтних робіт — ТОВ “Мостобудівельний загін № 112”.
Наразі підрядником розпочаті роботи з влаштування об’їзної дороги, на яку буде спрямовано рух транспорту на час ремонту мосту.
На місці проведення робіт вже з’явилися нові дорожні знаки, які скеровують автомобілів на дорогу в об’їзд мосту.