Про шахрайство минулого тижня було повідомлено у місті Бердянську Запорізької області. Наразі правоохоронці розшукують зловмисників.

Як повідомляє пресслужба Бердянського РВП, 9 липня 92-річна жінка стаціонарним телефоном поспілкувалася з особою, яка представилась її донькою. Вона розповіла, що зараз знаходиться в лікарні, терміново потрібна операція. Та попросила грошей. Через деякий час до старенької «завітали» два невідомих чоловіки, які й забрали кошти (29 тисяч гривень і 4 тисячі доларів США) на «лікування».

Наступного дня схожа ситуація сталася з 86-річної місцевою мешканкою. Тільки їй, нібито, зателефонував онук, і попросив грошей. Жінка віддала свої накопичення. А це 15 тисяч гривень, 100 доларів США й 4 тисячі Російських рублів.

Згодом, в обох випадках з’ясувалася, що це були шахраї. Родичі до рідних не зверталися за допомогою.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Поліція вкотре звертається до громадян з проханням обережніше ставитись до подібних ситуацій. Перш ніж проводити якісь операції з готівкою, віддавати гроші невідомим людям, перевірте детально інформацію!

На головній – фотоілюстрація