У День незалежності в  Запоріжжі запланували провести військовий парад. Таке рішення було прийнято  на засіданні оргкомітету із відзначення 30-річчя незалежності України.

Головним проспектом міста пройдуть військовослужбовці 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорозька січ» Збройних Сил України та Національної гвардії, військових комісаріатів, ВСП «Сармат», представники Національної поліції, патрульної поліції та Державної служби України із надзвичайних ситуацій – повідомили в Запорізькій ОДА.

До дня народження нашої держави на запоріжців очікує і багато інших сюрпризів.

Великий Державний Прапор України урочисто підніметься на оновленому Кургані Єдності на Хортиці.

У історико-архітектурному комплексі «Запорозька січ» актори театри ім. Магара представлять історичну реконструкцію козацької ради під головуванням Богдана Хмельницького, що відбулась напередодні доленосної битви під Жовтими Водами, а у середмісті обласного центру відбудеться масштабний молодіжний флешмоб.

Святкові заходи пройдуть в усіх містах та районах області, про видатних людей, які за тридцять років вписали своє ім’я в історію Запорізького краю розкажуть у ЗМІ, а свої двері для запоріжців відчинять тридцять об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, які збудували та оновили у рамках програми Президента України «Велике будівництво».