Глава Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі зазначив, що європейські інститути готові підтримати два проекти в напрямку Маріуполя. Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України.

Перший проект передбачає поліпшення залізничного сполучення Запоріжжя-Маріуполь. А другий – будівництво дороги сполученням Маріуполь-Миколаїв.

“Зараз мова йде про розробку попереднього технічно-економічного обгрунтування обох проектів із залученням фінансування Європейського інвестиційного банку”, – повідомили в МІУ.

Нагадаємо, жителі Маріуполя в минулому році провели акцію, в ході якої люди звернулися до уряду з вимогою почати ремонт траси Маріуполь-Запоріжжя. Мітингувальники наполягали, що це траса вже стала “дорогою життя”, тому що це єдина дорога, яка з’єднує Маріуполь з рештою України. На ремонт цієї дороги уряд обіцяв виділити 1 млрд гривень в 2019 році.

Відзначимо, що у вересні міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що Німеччина розглядає можливість виділити фінансування на дорогу Запоріжжя-Маріуполь.

“Німецька сторона розглядає можливість виділення фінансування на автодорогу в Східній Україні, ймовірно, це буде шлях Маріуполь-Запоріжжя. І він стане першим справжнім автобаном в Україні, побудованим за всіма вимогами ЄС”, – заявив тоді міністр.

Недолік інфраструктурних рішень, які з’єднують Маріуполь з іншими українськими містами, влада планує усунути різними способами. Так, в лютому МІУ заявило про те, що в найближчих планах по модернізації залізничної інфраструктури на маріупольському напрямі є розширення до двоколійної ділянки Хлібодарівка-Зачатівська та будівництво нової станції.

Вартість цього проекту оцінюється в 4,5 млн євро.