Чоловік розповідав батькам про проведення фотосесії, а сам знімав дітей та створював відео порнографічного характеру. Після розповсюджував у DarkNet протиправний контент за участю дітей.

Фігуранта затримала кіберполіція, у пресслужбі розповіли деталі справи.

48-річний чоловік, працюючи тренером зі спортивної акробатики, створював порнографічні фотоматеріали за участі неповнолітніх дівчат. Фігурант повідомив батьків своїх вихованець про те, що їхні діти нібито братимуть участь у фотосесії спортивної білизни та отримав їхню письмову згоду.

Однак зловмисник змушував малолітніх дівчат позувати для відвертих знімків. Надалі виготовлений протиправний контент фігурант розповсюджував на тематичному форумі у DarkNet для отримання прибутку. Від протиправних дій постраждали троє дівчат, яким на момент вчинення злочину було по 8 років.

В оселі фігуранта працівники поліції провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку, фотоапарат і жорсткі диски. За висновками Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України на вилученій техніці містилися понад 500 Gb фото порнографічного характеру, за участю дітей.

Зловмиснику оголосили підозру. За скоєне йому загрожує до десяти років ув’язнення.