Сьогодні, 6 серпня, були проведенні результати підбивання підсумків громадських ослухань щодо перейменування вул. Північнокільцевої на вул. ім. Степана Кравчуна, які проводились Комунарською райдержадміністрацією.

Про це у соцмережах повідомили запорізькі журналісти Олександр Чубуків та Катерина Рождественська. Вони й ініціювали збір підписів проти перейменування вулиці.

Більшість голосів зібрано «за» перейменування. Усього – 4650: 1807 «за» та 989 «проти». 1728 голосів довелося виключити через неправильно заповнену форму, 116 – утримались. На цьому журналісти не збираються зупинятись. Далі рішення мають розглянути на міській комісії з топоніміки, й на сесії.

Дуже радий, що жителі моєї вулиці й в цілому Космосу в індивідуальних підписах із зазначенням ПІБ, адреси та підписи, висловилися у своїй абсолютній більшості ПРОТИ перейменування. Разом з Катериною Рождественською, Єгором Олеговичем, Тетяною Бугрім, Ольга Попковою, головами ОСББ і десятками інших жителів вулиці ми зібрали майже 1000 реальних підписів місцевих жителів. Проте цього виявилося мало. Адже одним з ініціаторів зміни назви вулиці був Союз промисловців і підприємців “Потенціал”. І звичайно ж з 1807 голосів “за” майже 1500 це підписи в протоколах юридичних осіб – тобто співробітників і членів підприємств і організацій. Які належать до всього м. Запоріжжя. Скільки з них реальних жителів Північнокільцевої й Космосу, сказати складно, дані про місце проживання при такій формі подачі не ставляться. Однак здогадатися по суті не складно – зусиллями адмінресурсу на заводах і фірмах зібрали підписи людей, які нам вибрали нову назву вулиці, – пише Олександр Чубуків.

Нагадаємо, з 5 липня по 5 серпня у Запоріжжі проводились громадські слухання щодо перейменування вулиці у Комунарському районі. Вулицю хочуть назвати на честь колишнього директора ЗАЗу Степана Кравчуна. Деякі мешканці Північнокільцевої висловились проти перейменування.