Сьогодні, 11 серпня, на острові Хортиця поряд з Музеєм історії запорізького козацтва  почали встановлювати флагшток.

Флагшток 40 метрів заввишки та близько 4 тонн встановлюють за допомогою крану, який привезли спеціально з Краматорську. Його встановили на пагорбі неподалік музею. Роботи розпочалися від самого ранку, повідомляє «061».

Ще у 2011 році тут встановили флагшток з державним прапором України. Однак для більшості громадян пагорб тоді був недоступний. В рамках проєкту програми «Велика реставрація» почали реконструкцію на острові. У цьому році взялися за «Козацьке коло», пагорб «Єднання», інфраструктури та даху музею.

“Сьогодні ведуться роботи з благоустрою пагорба з флагштоком. Ми закінчуємо мощення тротуарною плиткою підйому на пагорб, продовжуємо виконувати роботи по його озелененню. І сьогодні виконуємо монтаж флагштока “, – розповідає керівник проєкт Валерій Шевченко.

На частині пагорбу вже висадили гідрогазон (насіння засівають по мокрій основі ґрунту й вже через 10 днів починає проростати трава).

Роботи фінансують з державного та обласного бюджетів. На реконструкцію музею виділили 70 млн грн, оновлення пагорбу – 16 млн грн, «Козацького кола» – 6,3 млн грн, ремонт дороги – 29,1 млн грн.

Фото 061