Сьогодні RegionNews повідомляв, що група з 12 людей (10 дітей та 2 дорослих) не змогли вилетіти до Кракова. Серед постраждалих троє дітей з Мелітополя. Нам вдалося дізнатись деякі подробиці.

Відповідно до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю, з різних куточків України обрали дітей, які поїдуть у сусідню країну здобувати нові знання та ділитись власним досвідом. Вчора настав день Х. Діти з нетерпінням очікували на захоплюючу поїзду. Однак так і не змогли ступити на трап літака. Ryanair полетів без групи з 12 людей, серед яких 10 неповнолітніх. Витрати на авіаквитки та перебування у Польщі взяла на себе польська організація:

«Це був кошмар. Делегація прибула завчасно в аеропорт «Бориспіль». Їх дуже довго реєстрували. Тільки коли дорослі, які супроводжували неповнолітніх, почали бити тривогу – співробітники аеропорту заметушилися. Сказали, мовляв, не переживайте. Постійно по рації з кимось переговорювались. Потім забрали паспорти, щоб анулювати проходження митниці. Ще дуже здивувало, що валізи групи навіть не здавали в багаж.

Діти були розгублені. Залишились без води та їжі. На ходу доводилось все вирішувати. Ми організували трансфер з автовокзалу до готелю, де їх поселили на одну ніч. Купили квитки на найближчий автобус до Кракова, аби не зірвати поїздку. Сьогодні вранці батьки підвезли групі продукти.  Усі витрати я взяла себе. У мене у пріоритеті здоров’я та благополуччя дітей. 22 серпня вони мають повертатись.

Але ми не збираємось все так лишати. Зараз Ryanair маніпулює фактами. За їхньою версією, група сильно запізнилась. А літак простояв зайві 40 хвилин. У нас є фото та відео, які спростовують це. Окрім нашої групи на літак не потрапив поляк. Вже 13 осіб не змогли скористатися послугою за яку заплатили», – розповідає одна з організаторок поїздки Любов Трібун.

Нагадаємо, неприємна ситуація трапилась вчора, 10 серпня. Жінка, яка супроводжувала дітей, розповіла, що вони прибули до аеропорту за 2,5 години. Реєстрація проходила дуже повільно. Митникам пояснили все, і вони зробили «зелений коридор» для делегації. Група з посадковими талонами бігли на посадку. Людей, ніби, запевнили, що проведуть до літака. Та через деякий час сказали, що поїздка скасовується.

У пресслужбі аеропорту «Бориспіль» відповіли, що за попередньою версією пасажири прибули з запізненням до стійок реєстрації. Відповідно, не встигли вчасно пройти прикордонний та митний контроль.

Фото з сайту Телеграм