28 та 29 серпня у Запоріжжі на Хортиці відбудеться масштабний музичний фестиваль ZOUND. Серед заявлених учасників російський рок-гурт «Кис-Кис». Через деякий час у соціальних мережах розгорівся скандал з цього приводу.

Річ у тому, що двоє гітаристів з гурту «Кис-Кис» у травні 2015 року виступали в окупованому Алчевську на концерті, який організувало терористичне угрупування «ЛНР». Музикантів внесли до бази «Миротворець» через свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення на непідконтрольні на цей час території нашої країни. Також їх звинуватили у співпраці з проросійськими організаціями та участі в пропагандистських заходах Росії проти України.

Зрозуміло, що після оприлюднення інформації суспільство обурилось. Таким «гостям» точно не місце в Запоріжжі. Журналісти зв’язалися з пресслужбою організаторів заходу – компанія Fishcanfly:

«Ми знаємо цю інформацію. Ці два артисти (гітаристи, прим. авторки) не виступатимуть на фестивалі. Замість них виступатимуть сесійні музиканти»

Нагадаємо, 14 серпня в пляжно-розважальному комплексі Pool&Beach виступав Елджей. 25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення СБУ від 27 листопада 2018 року про заборону в’їзду Олексія Узенюка (справжнє ім’я Елджея) до України через виступи в окупованому Криму. Докази можна знайти на YouTube. Також, за версією правоохоронців, в одному з інтерв’ю Елджей назвав Крим російською територією.