20 березня 2020 року в 15 км від Запоріжжя було знайдено тіло чоловіка. З’ясувалося, що померлий – зниклий професор ЗНУ Луайя Муц.

Відтоді сплинуло чимало часу. Правоохоронці неохоче ділились подробицями справи. І ось, в Департаменті карного розшуку розповіли про викриття злочинної групи, яка причетна до викрадення та вбивства чоловіка.

Розповідається, що зловмисники підготували план дій заздалегідь. Продумали, як саме «заманять» Луайя в пастку, купили спеціальні засоби звязку, змінювали номерні знаки та транспортні засоби, підготували місце, де планували утримувати викраденого. Кожен зі злочинців мав своє завдання.

49-річний Муца мав активну просвітницьку та правосвідому громадську позицію, знав п’ять мов. Іноді виступав в якості перекладача під час проведення процесуальних дій у кримінальних провадженнях, де фігурували іноземці. Цим і скористалось злочинне угрупування. Перекладачу подзвонили та представились працівниками поліції й попросили про послуги перекладу. Потерпілий нічого не підозрюючи, погодився допомогти. Так вдалося викрасти чоловіка.

Постраждалий помер від удушення в авто викрадачів. Щоб приховати сліди злочину, його тіло заховали, а одяг та речі спалили.

На разі всі фігуранти справи перебувають у слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, RegionNews публікував версію подій вбивства викладача, яку вдалося дізнатись з власних джерел. Чоловіка, нібито, утримували проти волі три місяці. А вбили, за кілька днів до того, як знайшли його тіло.

У квітні поточного року стало відомо, що правоохоронці встановили чотирьох підозрюваних. Серед них був співробітник поліції – Дніпровського районного відділення поліції.

Фото: Google.com