18 серпня в селі Басань Пологівського району водій авто не впорався з транспортним засобом та виїхав на зустрічну смугу. В результаті відбулося зіткнення з мотоциклом. Замість того, щоб допомогти постраждалим та викликати поліцію, порушник втік з місця події.

Правоохоронці отримали повідомлення о 20:00. Виїхавши на місце події вони встановили, що водій «ЗАЗ-1102» 1970 року народження їхав вулицею Центральній. В якийсь момент не впорався з кермуванням та виїхав на зустрічну смугу. Відбулося зіткнення з мотоциклом «ІЖ Планета-3». Постраждав 21-річний водій двоколісного транспортного засобу та його пасажирка 2002 року народження. Порушник залишив свій автомобіль й чкурнув у невідомому напрямку, повідомляє пресслужба ГУНП Запорізької області.

Постраждалих «швидка» доставила до лікарні з чисельними ушкодженнями.

Втікача знайшли. З’ясувалось, що він був п’яним, коли кермував ТЗ. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286-1 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в п’яному стані). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5-8 років.