На території господарства у м. Молочанськ Пологівського району загинула тварина. Була підозра, що це захворювання АЧС. Результати аналізів підтвердили здогадки.

Пресслужба Держпродспоживслужби повідомляє, що ветеринари Токмацької державної лікарні та спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби провели розслідування. В ході якого з’ясувалось, з 10 свиней загинула одна тварина. Результати аналізів підтвердили, що смерть наступила від африканської чуми.

28 серпня було проведено засідання з метою локалізації та ліквідації АЧС. Наразі затверджено План заходів, які проводитимуться на території області. Зокрема, встановлено карантинні пости, обладнано дезбар’єри, проведено дезінфекцію подвір’я та транспортних засобів.

Для довідки: Африканська чума свиней – гостроінфекційне вірусне особливо небезпечне захворювання свиней, яке характеризується лихоманкою, крововиливами, синюшністю шкіри та високою смертністю. Вірус стійкий до дії зовнішніх факторів – в гної і ґрунті залишається життєздатним до 3 місяців, в копчених м’ясопродуктах – до 6 місяців, в замороженому м’ясі – до 3 років. Лікування та ефективної вакцини для профілактики хвороби  на даний час не існує. ЛЮДИ НА АЧС НЕ ХВОРІЮТЬ!

Скріншот з сайту Держпродспоживслужби