Як повідомляв RegionNews сьогодні, 2 вересня, в Орджонікідзевському районному суді мали винести вирок по справі Заура Пруіддзе.

Наші журналісти зв’язалися з адвокатесою обвинувачуваного Світланою Бразалук, щоб дізнатись подробиці. За її словами, чоловіка таки визнали винним по ст. 121 ч. 2 Умисне тяжке тілесне ушкодження. Заур отримав мінімальне покарання по цій статті – 4 роки позбавлення волі.

Втім, захисниця Пруідзе вважає, що це забагато для її підзахисного, тож подаватиме апеляцію:

«У мене немає претензій до правосуддя. Просто були свої нюанси. Наприклад, прокурори по цій справі мінялись 5 разів. Мій підзахисний отримав російського перекладача в суді, який не міг нормально пояснити весь перебіг засідання. Деяких свідків не могли довго заслухати.

А найбільша проблема – це те, що знаряддя злочину, яким намагався завдати шкоди Зауру померлий охоронець, рухали. Свідки розповідають, що охоронець до останнього тримався за сокиру, навіть перебуваючи в напівпритомному стані. Вони й відкинули її, щоб постраждалий не отримав ще більшої шкоди. В результаті, на місці події правоохоронці не знайшли зброю поблизу померлого. Тепер складно довести, що Пруідзе захищався»

Нагадаємо, справа набула розголосу завдяки зооволонтерам близько 5 років тому. На СТО, яке було розташоване по вул. Брянській, 62-річний чоловік сапою почав «рубати» собаку на прізвисько Жулька. Заур дізнавшись про «звірство» колеги заступився за тварину. Між ними виникла перепалка. В ході якої охоронець-живодер схопився за сокиру, а Пруідзе захищався пожежним багаром. Під час падіння чоловік вдарився головою. Від травм помер. В поліції кваліфікували справу, як «Замах на умисне вбивство». На захист підозрюваного стали активісти із Запоріжжя, Дніпра і Києва.

Фото: Google.com