Ця моторошна історія тягнеться протягом декількох останніх років. Резонансу вона набула завдяки розголосу зооволонтерів. Чотири роки активісти намагаються відстояти Заура Пруідзе, який кинувся захищати тварину, що призвело до трагічного інциденту.

На одній із запорізьких паркованок СТО, яка знаходилась по вул. Брянській, охоронець покалічив собаку. 62-річний чоловік сапкою рубав Жульку (так звати постраждалу тварину). Коли чотирилапа потрапила до зооволонтерів – вони думали, що без шансів. У постраждалої було задіто око, а на шиї буквально живого місця не лишилось.

Дізнавшись про «звірство» свого колеги, Заур заступився за тваринку. Між ними виникла перепалка. Охоронець, який знущався над собакою, схопив у руки сокиру, захищаючись Пруідзе вдарив чоловіка пожежним багором, той під час падіння сильно вдарився головою. Ушкодження були сильні, постраждалий помер. Поліція кваліфікувала справу, як «Замах на умисне вбивство».

Активісти не погоджуються з кваліфікацією справи. Неодноразово влаштовували мітинги під стінами суду на захист обвинувачуваного. Окрім місцевих волонтерів, люди приїздили з Дніпра і Києва.

Сьогодні, 2 вересня, врешті феміда має винести рішення. Небайдужі громадяни розмістили відповідний пост у соціальних мережах й просять знову підтримати Заура.

Відомо, що Жулька – це не єдина тварина, над якою знущався померлий охоронець. До речі, собачка вижила попри страшні муки, ветеринари змогли її врятувати.

На головній фото зі сторінки у Фейсбук