Сьогодні, 3 серпня, коли має відбутись сесія на яку винесуть питання про обрання секретаря Запорізької міськради, з протоколу погоджувальної ради стало відомо, що Анатолій Куртєв може поновитись на посаді.

Було створено комісію з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції, головою якою є депутат від фракції «Єднання». На ній розглянули документи щодо висновків НАЗК. Там вказано, що порушення закону не було, в декларації Куртєва від «Слуги народу» були розбіжності.

Зважаючи, що посадовець пройшов спецперевірку, міському голові будуть рекомендувати скасувати розпорядження про звільнення секретаря ЗМР.

Володимир Буряк подав проєкт рішення: «вважати Куртєва А.В таким, що пройшов спеціальну перевірку; запорізькому міському голові скасувати розпорядження міського голови від 25.06.2021 1310 «про дострокове припинення повноважень ЗМР та звільнення Куртєва А.В з посади секретаря ЗМР».

Нагадуємо, депутати усіх фракцій, окрім «Єднання», почали бойкотувати засідання після звільнення секретаря міськради Анатолія Куртєва від «Слуги народу». Буряк наголошував, що звільнення відбулося через непроходження посадовця спецперевірки НАЗК. В «СН» називають дії міського голови протизаконними.

З того часу депутати зібрались лише раз, коли треба було проголосувати за виділення коштів постраждалому будинку по вул. Сержанта Медведєва.

Фото: Google.com