Очікувано восени почала збільшуватись кількість нових випадків коронавірусної хвороби за день. В МОЗ пропонують діяти на випередження та розглянути питання про встановлення «жовтого» рівня епідемічної безпеки по всій країні.

Клопотання Міністерства охорони здоров’я перевести Україну з «зеленого» на жовтий» рівень епідемічної безпеки розгляне Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки. Якщо прохання задовольнять – вже з 13 вересня в країні діятимуть певні обмеження.

Умови для переходу у «жовту» зону всіх регіонів наступні:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на  100 тис. населення за останні 14 днів — більше ніж 75;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) — більше як 4 відсотки;
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — менше ніж 300;
  • наявності підстав для встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території принаймні одного регіону, зазначено на сайті МОЗ.

Якщо ТЕБ та НС затвердить зміни – українців очікують певні обмеження. Обов’язково треба буде дотримуватись маскового режиму, дистанції у 1,5 м. А також, забороняється проведення масових заходів за участі понад 1 особи на 4 кв.м. будівлі або території, заповненість кінозалів та інших закладів культури на понад 50% місць й заповненість спортзалів, фітнес-центрів не більше 1 особи на 10 кв.м.

Фото: Google.com