Сьогодні, 13 вересня, під час селекторної наради щодо запобігання поширення хвороби COVID-19, в Кабміні повідомили, що для українців готуються нові карантинні обмеження.

Восени почала збільшуватись кількість нових випадків коронавірусної хвороби. За останній тиждень чисельність зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізації на 1,5 тисяч. Погіршення ситуації спостерігається у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. У цих регіонах кількість госпіталізації збільшилась на 60%. На нараді були обговорені ключові зміни до постанови Кабінету Міністрів «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», повідмовляє Урядовий портал.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко запропонував, щоб обмеження жовтої та червоної зони епідемічної небезпеки не поширювалися на заклади господарювання, де колектив і його відвідувачі мають ковід-сертифікат, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідку про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусної хвороби.

На головній – фотоілюстрація