10 вересня у Запоріжжі стався інцидент, який набув суспільного резонансу. Водій маршрутного таксі №85 наніс літньому чоловіку травми.

У зв’язку із цим сьогодні, 13 вересня, в ЗОДА провели нараду із місцевими перевізниками. А на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Володимир Буряк повідомив, що договір із ТОВ «Правекстар» буде розірвано.

«Подія, яка сталася, викликала загальнонаціональний резонанс. У нас в країні реалізовується програма «Великого будівництва». Будуються мости, дороги, садочки тощо, а по наданню послуг таке враження, що знаходимось у середньовіччі», – розпочав нараду голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

За словами начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олега Марголіна, у той же день – 10 вересня – було проведено перевірку перевізника за маршрутом №85. По результатах перевірки складено відповідний акт. Власника фірми викликали «на килим». «Правекстар» оштрафували на 10 тисяч гривень та розірвали договір. Водія, який вчинив протизаконні дії, звільнили.

«Згідно з розпорядженням міського голови створено дві робочі групи. У склад якої входять представники поліції, учасників АТО, ООС, управління Укртрансбезпеки, Управління стратегічних розслідувані в Запорізькій області. Проводять планові перевірки з початку року. З квітня по вересень проведено 18 виїздів робочих груп. У результаті яких виписано 57 актів й підготовлено звернення до перевізників з вимогою ліквідувати порушення.

Після 10 вересня підготовано графік на підприємства, на які найбільше скаржаться громадяни через відмову у пільговому проїзді», – розповідає він.

 

Також на трибуну виходив представник фірми. Він розповів, що безпосередньо зв’язувався з пенсіонером й пропонував допомогу, «не дивлячись ні на що, відчуваю свою провину». Попросив не «ототожнювати» окремі випадки і систему в цілому.

Розглядається можливість встановлення в маршрутках додаткового відеоспостереження. До кінця вересня служби перевірять 24 підприємства, які надають послуги перевезення. Зокрема, проаналізуються всі звернення громадян про відмову у пільговому проїзді тощо.

Нагадаємо, того дня водій 1976 року народження намагався виштовхнути 82-річного пенсіонера з салону мікроавтобусу. Наніс чоловіку тілесні ушкодження. Пасажири не стали сидіти осторонь і заступилися за постраждалого. Все що відбувалось знімали на телефон.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 125 (Умисне тісне ушкодження) ККУ. Санкція за статтею передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправні роботи на строк до одного року, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Фото зі сторінки у Фейсбук Олександра Старуха