На сайті електронних петицій з’явилась пропозиція встановити у кожному дитячому садку камери відеоспостереження.

Авторка петиції «Щодо обов’язкового обладнання всіх закладів дошкільної освіти системами відеоспостереження» вважає, що таким чином малечу можна убезпечити від булінгу, фізичного насильства, морального тиску тощо, як однолітків, так і виховательок.

«Шановний пане Президенте!
На сьогоднішній день збільшується кількість випадків жорстокого поводження з дітьми в закладах дошкільної освіти, як зі сторони їхніх однолітків, так і зі сторони вихователів, що проявляється у моральному (ігнорування дитини, систематичне приниження та знущання, словесні образи тощо) та/або фізичному насильстві. Таке поводження з дитиною завдає непоправної шкоди її здоров’ю, розвитку і соціалізації, нерідко стає й загрозою її життю чи навіть є причиною смерті, – пише Аліна Ханумак.

На сьогодні петиція набрала 9133 голоси, з 25 тисяч необхідних. До кінця голосування залишилось 87 днів.

Зауважимо, навіть камери відеоспостереження не гарантують безпеку дітей. Наприклад, в запорізькій гімназії №28, де стався інцидент зі школярем, де однолітки сильно познущались з хлопця, були встановлені камери. Однак того дня вони загадковим чином перестали працювати. Тут потрібен комплексний підхід.

На головній – фотоілюстрація