Мова йде про «Автомобільний арковий міст через річку Старий Дніпро», який розташований по вул. Таганській. Про це повідомляється в проєкті рішень Запорізької міської ради.

Споруда знаходиться в аварійному стані. Серед основних причин називають – зношеність мостової споруди та великий потік великогабаритного транспорту. Під час руху транспорту при переїзді на о. Хортиця спостерігаються сильні удари та вібрації металевих конструкцій мостової споруди. В нижній частині мосту розтріскується та руйнується бетонна частина опори №1. Під металевою конструкцією мостової споруди виявлено відсутність амортизаторів гасіння коливань.

Щоб запобігти подальшого руйнування на «Аркового мосту», тут збираються обмежити рух великогабаритного транспорту. Районні адміністрації Запорізької міськради разом з Управлінням з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міськради мають проінформувати керівників підприємств, установ і організацій, незалежно від форми власності, про тимчасові обмеження. До співпраці, також, попросять долучитись патрульну поліцію.

Наразі розробляється схема руху великогабаритного транспорту по місту. На місці встановлять відповідні транспортні знаки, для водіїв.

На головній – фотоілюстраці