Мешканці курортного міста Бердянська почали скаржитись, що отримують платіжки, які не відповідали показам газових лічильників. Сьогодні, 28 вересня, на засіданні місцеві депутати спробували розібратись у ситуації.

Начальник Бердянського відділення ПАТ «Запоріжгаз» Павло Іотов «звинуватив» у всьому комп’ютерну програму Gasolina, за допомогою якої здійснюється обслуговування 4-х різних категорій. За останні роки в системі та умовах оплати відбулись зміни. Програмісти вносили зміни, однак ресурс програми вичерпався і треба розробляти нову програму. Це потребує багато грошей, повідомляється на сайті міськради.

Було обіцяно, що споживачі отримають перерахунки:

Фото з сайту Бердянської міськради

«Для споживачів, які заплатили певну суму за конкретний місяць, будуть проведені перерахунки на ту вартість газу, яка існувала в цьому конкретному місяці. На практиці мешканці міста, які систематично сплачують за спожитий газ, нічого не втратять. Ми не допустимо відключення абонентів за неіснуючі борги»

Зауважимо, за інформацією «Про Бердянськ» на сьогодні в курортному місті понад 520 домоволодінь і квартир відключені від газопостачання. Нібито, газовики таким чином намагаються змусити боржників сплатити за послугу.

На головній – фотоілюстрація