Сьогодні, 28 вересня, в Запорізькій облдержадміністрації відбувся інформаційний захід під керівництвом очільника області Олександра Старуха, присвячений темі COVID-19. За інформацією посадовців та медиків, незабаром Запорізька область може потрапити в «червону зону». Причина – швидке зростання коронавірусу серед невакцинованого неселення.

За словами директорки Департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради Вікторії Ушкавої, на сьогодні п’ять лікарень Запоріжжя приймають хворих на коронавірус. Розгорнуто майже 900 ліжок, всі вони забезпечені киснем. Вже зайнято майже половина – 498. Функціонує 27 мобільних бригад, які роблять щеплення. У разі необхідності ліжка для хворих на COVID-19 розгорнуть у 6-ій резервній лікарні.

Скоро пологовий будинок №4 прийматиме вагітних хворих на ковід (після 22 тижнів вагітності). Зараз сім вагітних жінок з коронавірусом перебувають у перетинальному центрі. Медики запевняють, що вакцинація під час вагітності не впливає на плід. У міській дитячій лікарні в реанімації зайнято 6 ліжок.

Заступник генерального директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ Олександр Мащак зауважив, наприкінці серпня хворих перевіряли на «Дельта-вірус». У 97% виявили цей штам.

Як і раніше, медики з посадовцями закликають запоріжців вакцинуватися. На сьогодні у Запорізькій області смертельних випадків від щеплення не виявлення, про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Олександр Кулинич.

Нагадаємо, за останню добу в області зареєстровано 500 нових випадків COVID-19, серед яких 56 – діти, 6 – медичні працівники. Зафіксовано 13 летальних випадків (за добу). Одужало 97 людей.