Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я вже вісім областей України знаходяться в «помаранчевій» зоні через стрімке поширення коронавірусної хвороби та заповненість лікарень.

У «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки через Covid-19 опинились: Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернівецька області.

Зауважимо, як зазначається на сайті «Запорізького обласного центру контролю та профілактичних хвороб МОЗ України», за останню добу в області виявлено 785 нових випадків коронавірусної хвороби. 401 з яких у місті Запоріжжі. Інфекційна хвороба забрала 15 життів.

На 4 жовтня рівень госпіталізації становив понад 50%. Завантаженість ковідних ліжок близько 62%. У реанімації перебувало 112 пацієнтів. Найгірша ситуація у лікарнях м. Дніпрорудного, м. Мелітополя, м. Оріхова, м. Полог та м. Запоріжжя. Рівень завантаження ліжок становить 71%. На 90% заповнені обласна інфекційна лікарня та друга міська лікарня. На 88% заповнена дев’ята лікарня міста. На лікуванні у дитячій лікарні перебуває 29 пацієнтів. Переважно це діти віком від 11 до 18 років.

У Мелітополі вже почали діяти жорсткі карантинні обмеження. Відзавтра громадський транспорт перевозитиме пасажирів тільки за графіком за наявності негативного результату тестування на COVID-19, вакцинації тощо.

На головній – фотоілюстрація