З кожним днем погіршується епідемічна ситуація через поширення коронавірусної хвороби. Вчора, 11 жовтня, Кабмін вирішив посилити карантинні обмеження для пасажирських перевезень у регіонах. 

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

У регіонах, де встановлено «жовтий, «помаранчевий» або «червоний» рівень небезпечності, почнуть діяти нові правила для перевезення пасажирів. З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів здійснюватимуться за наявності одного із цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Обмеження не застосовуватимуться до міських та внутрішньообласних перевезень.

Нагадаємо, із 8 жовтня Запоріжжя перейшло в «помаранчеву» карантинну зону. Введено посиленні карантинні обмеження – заборона проведення масових заходів тощо.

На головній – фотоілюстрація