Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік виробництв та організацій, співробітники яких мають обов’язково вакцинуватись від Сovid-19. Сьогодні, 12 жовтня, під час наради з питань вакцинальної кампанії працівників та установ критичної інфраструктури  координаторка з вакцинації обласного лабораторного центру Марина Колерова,  оголосила перелік категорій .

До роботи без збереження заробітної плати не допускатимуться невакциновані робітники наступних професій: органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрації та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої освіти, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

«На сьогодні вже розглядається питання додати до цих категорій підприємства. Утому числі – промислових»

Наказ набирає чинності з 7 листопада поточного року. Тобто невакциновані працівники зможуть працювати до цього числа.

За інформацією «Запорізького обласного центру контролю та профілактичних хвороб МОЗ», в області кампанія з імунізації населення проти коронавірусної хвороби розпочалась з 25 лютого 2021 року. Станом на 11.10 щеплено 276470 осіб, з яких 206595 отримали два щеплення.