Не вщухають скандали навколо Запорізької міської лікарні №5. За словами кардіолога Олександра Акімова журналістам «Форпост», медиків змушують писати заяви на неоплачувані відпустки. В результаті люди сидять без грошей декілька місяців. 

На сайті відомства з’явилось повідомлення про створення тимчасової комісії Запорізької міської ради з питань перевірки фінансової, адміністративної та господарчої діяльності КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» ЗМР.

Адміністрація закладу посилається на відсутність коштів, тому молодший персонал та вузьких спеціалістів просять брати відпустку «своїм коштом». Акімов звинувачує Дмитра Івченка (директора закладу) в нераціональному розподіленні бюджету лікарні, набору нового персоналу в складних умовах та бездумних діях.

«Величезні гроші викидають на ремонти та реконструкції, їх роблять на тому ж місці де рік тому, здається єдине завдання – освоїти гроші. Діють абсолютно бездумно. Якось поклали плитку на підлогу, пройшло зовсім трохи часу – плитку зняли та поклали на підлогу лінолеум, кушенки цей лінолеум за два місяці вбили і все, знову діри та знову треба ремонтувати. Штат адміністрації роздувають, як можуть. Одних юристів у нас чоловік 5»

Вже понад три місяці лікарі працюють в подібних умовах. Лікарня дотаційна. В адміністрації на це вказують першочергово. Мовляв через те, що з посади міського голови звільнився Володимир Буряк – гроші не надходять. Досить дивне виправдання, адже експосадовець оголосив, що написав про відставку 29 вересня.

Журналісти сайту звернулись за роз’ясненням до Анатолія Куртєва, який тимчасово виконує обв’язки міського голови.

«5-та міська лікарня є найбільш дотаційною, туди з міського бюджету завжди виділяли найбільше коштів. Вважаю ситуацію маніпуляцією з боку головного лікаря Дмитра Івченка, в нього є власний інтерес так чинити. Маю підстави вважати, що там величезні проблеми з менеджментом, гроші просто спрямовують не туди. Ми вже намітили перевірки фінансово-економічного стану цього комунального закладу. Думаю, Івченко готує персонал у такий спосіб, щоб знову маніпулювати»

Відбудуться перевірки в комунальній установі. Результати обіцяють повідомити за місяць.

Фото: Google.com