Славомір Новак, керівник Державного агентства автомобільних доріг України у межах робочого візиту до Запорізької області зустрівся із представниками проектної організації, яка здійснює коригування проекту автомагістралі через р. Дніпро у місті Запоріжжя.

«Згідно з підписаним у 2018 році меморандумом про співпрацю із Запорізькою ОДА та мерією міста Запоріжжя щодо подальшого будівництва мостових переходів у Запоріжжі ми виконуємо усі взяті на себе зобов’язання, зокрема стосовно включення цієї дороги до переліку доріг державного значення та фінансування робіт коригування проекту.

Наразі чекаємо на виконання взятих на себе зобов’язань про співфінансування від Запорізької ОДА».

Раніше Укравтодор наголошував на необхідності термінового прийняття рішення обласною держадміністрацією про фінансування проекту автомагістралі у м. Запоріжжя, та отримав відмову.

В Укравтодорі вважають, що необхідні джерела фінансування існують — місцевого та обласного бюджету, що є важливою умовою для завершення етапу коригування цього проекту.

Керівник Укравтодору запропонував паралельно із підготовкою проектної документації проводити експертизу, аби без затримки оголошувати тендер та розпочинати роботи з будівництва.

«Цей проект дуже важливий як для Запоріжжя, так і для всієї України.

У 2017 році було зупинено роботи на об’єкті. Зараз наводимо порядок із проектною документацією та приводимо її у відповідність до державних норм та стандартів. Вже восени цього року етап коригування буде завершено і ми зможемо переходити до початку робіт. Цей об’єкт, на жаль, – один із десятків незавершених пам`ятників безгосподарності будівництва інфраструктурних об`єктів по всій країні.

Цього року нарешті почали відновлювати роками незавершені проекти. Реалізуємо проект, заморожений в 2008 році – міст через Хаджибейский лиман. Працюємо на обході м. Лубен, де роботи були зупинені в 2012 році. Завершуємо коригування проекту і будемо розпочинати подальше будівництво автомагістралі у місті Запоріжжя».

Нагадаємо, минулого року в Укравтодорі була проведена нарада з питань продовження будівництва об’єкту «Автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжя», за результатами якої було підписано тристоронній меморандум щодо подальшого будівництва мостових переходів у Запоріжжі. Зокрема, було досягнуто домовленостей стосовно необхідності присвоєння цьому об’єкту статусу дороги державного значення.

Наразі Укравтодор усі взяті на себе зобов’язання виконує в повному обсязі.