Мешканці міста і раніше скаржились на черги в Центрах масової вакцинації, однак зараз там можна спостерігати справжній ажіотаж. Очевидно, що на сьогодні медики з таким напливом людей не справляються.

Відсьогодні, 18 жовтня, Запоріжжя та область офіційно знаходиться в «червоній» зоні епіднебезпеки. Введено ряд обмежень. Зокрема на сайті міськради вказано, що бари, кафе, ресторани працюватимуть тільки на винос та адресну доставку, припиняють роботу розважальні заклади та ТРЦ тощо. Громадський транспорт поки працює у звичному режимі з суворим дотриманням карантинних обмежень (пасажирів беруть тільки на сидячі місця і в медичних масках). Зрозуміло, що скоро можуть ввести додаткові обмеження й перевіз пасажирів здійснюватиметься тільки за сертифікатом про вакцинацію, ПЛР-тестом або довідкою з місця роботи.

У понеділок запоріжці буквально «атакували» Центри вакцинації населення Covid-19, які розташовані в ТЦ. Це засвідчують фото місцевих мешканців зі сторінок у фейсбук та журналістів.

Ось, наприклад, Анатолій Демченко сфотографував, як виглядає «жива черга» на щеплення поблизу ТЦ «Пальміра Плаза» (пр. Соборний, 92).

Журналісти сайту «Акцент» зафіксували не менші черги в ТЦ «Амстор» (пр. Перемоги, 64).

За даними «Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ», станом на 18 жовтня 8:00 в області щеплено 293712 осіб.

Нагадуємо, на сьогодні у Запоріжжі працює 7 центрів масової вакцинації, які розташовані за наступними адресами:

  • КНП «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №1»: пр. Соборний, 88. Час роботи – щоденно, з 9:00 до 15:00.
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2»: вул. Авраменка, 4. Час роботи – щоденно, з 9:00 до 15:00.
  • КНП «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5»: вул. Запорізького козацтва, 25. Час роботи – щоденно, з 9:00 до 15:00.
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №8»: вул. Харчова, 8. Час роботи – щоденно, з 9:00 до 15:00.
  • ТЦ «City Mall»: вул. Запорізька, 1Б. Час роботи – щоденно, з 10:00 до 18:00.
  • 2-й поверх ТЦ «АМСТОР»: вул. Перемоги, 64. Час роботи – щоденно, з 10:00 до 18:00.
  • ТЦ «Пальміра Плаза» (м.Запоріжжя, пр.Соборний 92), жива черга.

на головній – фото Анатолія Демченка