Минулого тижня в Енергодарі прийняли непопулярне рішення  –  заборонили на час дії «червоного» рівня епідбезпеки здійснення перевезень пасажирів міським транспортом.

У суботу, 23 жовтня, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Енергодарі ввели додаткові карантинні обмеження. Зокрема, починаючи з 25 жовтня на період «червоного» рівня епідемічної небезпеки пасажирські перевезення по місту заборонені, повідомляється на сайті міськради.

Підприємствам, які здійснюють перевезення своїх співробітників, радять розробити графіки та маршрути перевезень так, щоб мінімізувався контакт працівників з іншими мешканцями.

Перевізники зобов’язані простежити, щоб водій вакцинувалися. Опрацьовується питання щодо можливості запровадження додаткових обмежень після виходу з «червоної зони». А саме, наявність у пасажирів сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Нагадаємо, скоро по Запорізькій області мають запрацювати нові правила щодо перевезення пасажирів у міжміському та приміському транспорті. Діятимуть наступні правила:

  • наявність у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років, негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки;
  • або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини;
  • або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);
  • або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях,
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

На головній – фотоілюстрація