Поблизу населеного пункту Комишуваха Запорізької області було виявлено звалище, де невідомі викинули використані медичні прилади та металеві бочки із залишками шкідливих для довкілля речовин. Правоохоронці проводять розслідування.

24 вересня відділення №2 Запорізького районного управління поліції отримало повідомлення, що на території Комишуваської територіальної громади невідомі викинули відходи, які шкідливі для здоров’я – використані медичні прилади, шприци, ємності із залишками хімічних речовин морфологічного складу та інші небезпечні для довкілля матеріали, повідомляється на сайті відомства.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 239 «Забруднення або псування земель» Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування встановлюється клас небезпеки вказаних відходів та коло осіб, причетних до їх звалища.

Правоохоронцями відібрано зразки ґрунту, який направлено для проведення кількох досліджень, направлених на встановлення рівня забрудненості та пошкодження земель.