До уваги читачів! За уточненням пресслужби ЗОДА, сьогодні нововведення ще не діють. На нараді мають переглянути деякі моменти. Поки ніякої конкретики немає.

Минулого тижня під час засідання в ЗОДА посадовці вирішили посилити карантинні обмеження в міжміському та приміському транспорті. З 25 жовтня, щоб виїхати за межі Запоріжжя (чи з будь-якого іншого населеного пункту Запорізької області), потрібно мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Про це повідомляється на сайті Запорізької облдержадміністрації.

На сьогодні ситуація з поширенням коронавірусної хвороби в Запоріжжі та області дуже складна. Тому було прийнято рішення про посилення протиепідемічних заходів. У короткі терміни перевізники мають звітувати про 100% вакцинацію водіїв, які здійснюють перевезення пасажирів у громадському транспорті. А з понеділка, 25 жовтня, пасажири міжміських та приміського транспорту, при собі мають возити один з нижче перерахованих документів:

  • наявність у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років, негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки;
  • або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини;
  • або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);
  • або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях,
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Окрім цього голів райдержадміністрацій, сільських, селищних, міських голів Запорізької області зобов’язали забезпечити додатковий транспорт засобів на міських маршрутах загального користування. Або перерозподілити транспорт на більш завантажені маршрути.

Нагадаємо, з 21 жовтня в регіонах, де встановлено «жовтий», «помаранчевий» чи «червоний» рівень епідемічної небезпеки починають діяти нові правила на міжрегіональні перевезення пасажирів в залізничному, авіатранспорту та автобусних рейсах.

На головній – фотоілюстрація