Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вирішив дати талановитому юнаку із Запоріжжя, який розробив фейкову Дію, шанс за життя в законодавчому полі. Щобільше, запропонував співпрацювати та можливість реалізуватися у сфері ІТ.

Михайло Федоров написав про зустріч з “винахідником” у соціальних мережах.

Він повідомив, що юнак отримає завдання – дизайн для соціальної реклами із пропагандою щеплення. Буде в стажера і персональний куратор. Якщо все вийде, можливо хлопець зможе плідно співпрацювати з міністерством та спрямує свої навики у конструктивне русло.

Міністр також додав, що співпраця з урядовою установою не означає звільнення відповідальності. Хлопець буде покараним, так, як вирішить суд.

Зазначимо, наразі IT сфера в Україні активно розвивається й існує попит на професійних розробників, тестувальників, програмістів. Втім, талановиті люди не завжди знають про можливості, а тому вирішують заявити про себе у вкрай цікавий спосіб.

Нагадаємо, 20-річний мешканець Вознесенівського району розробив фейкову версію засосунку «Дія», за допомогою якого користувачі могли створити підробні документи – паспорти, сертифікати про вакцинацію Covid-19, водійське посвідчення тощо. «Купівля-продаж» мобільного додатку здійснювалась через месенджер в «Телеграм», повідомляється на сайті обласної прокуратури.