Вже безліч скандалів було з приводу паплюження унікальних архітектурних пам’яток міста. Історики, екскурсоводи та просто небайдужі громадяни викривають недобросовісних забудовників або підприємців, однак постійно стає відомо про нові кричущі випадки.

Фото зі сторінки Павла Кравчука по вул. Добролюбова,5

На своїй сторінці у Фейсбук головний спеціаліст з охорони культурної спадщини департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Павло Кравчук  розмістив пост, де розповів про свавілля невідомих осіб. В будинку, який знаходиться по вул. Добролюбова, 5, приватні особи без будь-яких дозволів проводять будівництво. Попре те, що ця територія знаходиться в історичному ареалі Шостого селища. Сучасні історики вже давно борються за те, щоб Соцмісто було внесено до списку ЮНЕСКО, втім зважаючи на зневажливе ставлення до історичної спадщини окремих громадян, цього можна так і не дочекатись.

Також декілька днів тому у соцмережах екскурсовод Роман Акбаш написав, що на будівлі, яка знаходиться на Металургів, 4, почали зафарбовувати натуральний туф. Як родзинка, поблизу «красується» цар-балкон.

Фото зі сторінки Романа Акбаша на Металургів,4

Да сколько ж можно-то?!!! Ну вот,честное слово, хочется уже завопить: “Господи, жги уже!!!”. Ну вот зачем, триста раз “зачем”!!! Зачем красить натуральный артикский туф?! Конуры этой железной, присобаченной к архитектурному памятнику, наверное, мало было? Царь-балкона этого тоже, видимо – маловато будет! Надо, блин, ещё камень покрасить! Жлобы!!!

Акбаш зауважив, що 26 квітня 2021 року цей будинок було внесено до Держреєстру нерухомих пам’яток України як панятка архітектури.