Телеканал ICTV представив Топ-100 знакових людей спорту, які здійснили найвагоміший внесок у розвиток українського спорту у 2021 році. В списку запоріжці можуть знайти знайоме ім’я – видатну спортсменку Марію Помазан.

33-річна Марія Помазан цього року здобула золото у штовханні ядра (стала найкращою у штовханні ядра в класі F35 – 12,24 метр) на Паралімпійських іграх у Токіо. Марія понад 10 років важко тренувалась, щоб досягти результатів. Попри всі складнощі їй таки вдалося підкорити вершини спорту, на чолі зі своєю тренеркою. Саме тому вона увійшла у Топ-100 знакових людей спорту у 2021. Звертаємо вашу увагу, що наразі триває голосування, тож перейдіть за посиланням та проголосуйте за гордість Запоріжжя.

Зауважимо, жінка вихованка ЗНУ, випускниця історичного факультету, зазначається на сайті вишу. Також до списку включили ще двох спортсменів із Запоріжжя, які виступають за інші регіони – це метальник молота Михайло Кохан і футболіст Едуард Соболь і срібний призер Олімпійських ігор у Токіо, борець греко-римського стилю Парвіз Насібов.

Нагадаємо,  тхеквондистка Вікторія Марчук отримала серфікат розміром у 600 тисяч гривень, на ці гроші переможниця має придбати власну квартиру.

Фото: Google.com