Дев’ять областей України, серед яких і Запорізька область, отримають гроші на відновлення інфраструктури. Реалізація проєктів відбудеться в рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Понад 1,8 млрд грн грошової допомоги місцевим бюджетам із держбюджету підуть на відновлення об’єктів медичної, освітньої, культурної та спортивної інфраструктури. З субвенції профінансують 170 проєктів у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Херсонській, Одеській та Полтавській областях, повідомляється на сайті Мінрегіону.

Програма спрямована на підтримку східних регіонів та регіонів, де проживає значна кількість внутрішньо переміщених осіб. Перший транш програми склав млн євро. Згодом ЄІБ наприкінці минулого року надав другий транш – 340 млн євро.

Нагадаємо, на реалізацію проєкту Енергоефективність у громадах Житомир та Запоріжжя отримають кредит у розмірі 25,5 млн грн євро та 1  млн євро від Кредитної Установи для відбудови (KfW).

На головній – фотоілюстрація