Сьогодні, 30 листопада, на пленарному засіданні Верховної Ради з палкою промовою виступив народний депутат Роман Соха. Він заявив про вихід з фракції «Слуга народу». За його словами, останньою краплею стало призначення Ростислава Шурми на високу посаду.

В першій половині дня відкрилось пленарне засідання Верховної Ради України. Головуючий Руслан Стефанчук надав слово народним депутатам. Одним із перших на трибуні був нардеп із Запоріжжя Роман Соха. Він виступив з різкою критикою стосовно своєї партії. Пролунали звинувачення у кумівстві та невиконанні обіцянок президентом Володимиром Зеленським. Особливо його обурило призначення Ростислава Шурми на посаду заступника керівника Офісу президента:

Це колишній функціонер проросійського «Опозиційного блоку». Він намагався зірвати справедливі вибори в Запоріжжі, при цьому використовуючи брудні технології. Шурма – частина старої корумпованої системи. І він бився за збереження цієї системи ціною порушення закону. У нас війна, а куратором економіки в офісі президента ставлять людину, яка має такий бекграунд та репутацію, і яка точно не була прихильником проєвропейського шляху України в минулому.

Зауважимо, Роман Соха разом зі своїм поплічником Михайлом Крячком увійшов до міжфракційного об’єднання «Розумна політика», про створення якого розповів Дмитро Разумков.