З 1993 Україна святкує День Збройних сил України. Сьогодні, 6 грудня, у Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбулися урочистості з цього приводу. Також керівники області передали ордени нашим воїнам та членам їх родин.

Про це повідомляється на сайті ЗОДА.

За указом президента України Володимира Зеленського орденом «За мужність» III ступеня нагороджено Виниченка Олександра Івановича – учасника антитерористичної операції. А також посмертно: Зюзя Володимира Івановича – бійця батальйону територіальної оборони «Айдар», учасника антитерористичної операції та Тіліженка Віталія Вікторовича – бійця добровольчого українського корпусу «Правий сектор», учасника антитерористичної операції.

Не забуваймо, військові кожного дня боронять кордони України, рятують наші життя ризикуючи власним. Тож найменше, що ми можемо зробити – не забувати про їхні подвиги та безмежно дякувати за мужність!

Для довідки:

  • Володимир Зюзь народився 8 січня 1948 році, працював в ЗСУ. Захищав Україну від нападу РФ у 24-му батальйоні територіальної оборони “Айдар”. Загинув 14 серпня 2014 р. у боях біля села Хрящувате Краснодонського району, що в Луганській області.

  • Віталій Тілеженко позивний «Кекс», народився у 25 грудня 1978 року. Загинув 10 серпня 2015 р. в бою під час оборони позицій 72-ї окремою механізованої бригади в районі села Старогнатівка (Донецька область).

Фото зі сторінки ЗОДА та Книги пам’яті