На заповіднику в Запоріжжі з’явився новий мешканець. Під час прогулянки запоріжець виявив сліди бобра європейського, або річкового. Поки про різновид достеменно невідомо, адже самого гризуна сфотографувати не вдалось.

Відомий запорізький біолог і мандрівник Валерій Кємєнов в плавневому лісі на о. Хортиця виявив сліди, які міг залишити тільки бобер – погризені стовбури дерев. За його словами, це міг бути бобер європейський, або річковий. Це вперше за п’ятдесят років, коли на острові вдалося виявити цих гризунів.

Бобри на о.Хортиця!!!
6 грудня 2021 року.
В плавневому лісі заповідника з”явився бобе́р європе́йський, або річко́вий (Castor fiber).
За п”ятдесят років моїх спостережень за природою острова це вперше.
Чисельність виду зростає в Україні і бобер розширює свій ареал.
Бобри вже давно не червонокнижні тварини та і охочих полювати на них нема: хутро цих звірів знецінилося(на щастя,як і на видру та барсука). Через це в самих бобрів нарешті з’явився шанс вижити у двобої з людиною.
Фото звірів з Інтернету.

Бобри – це ссавці загону гризунів. У них приземкувате тіло й укорочені лапки, маленькі очі та короткі вуха, а хвіст має плоску форму, який нагадує весло. Бобри дуже вмілі будівельники. У середньому один гризун може перепиляти 100 дерев і побудувати 50 гребель. Їх популяція постійно розширює ареал свого проживання.

Фото зі сторінки у Фесбук

Нагадаємо, в зоопарк “Страусова ферма”, який знаходиться в місті Мелітополі Запорізької області, завезли справжній символ Шотландії – корів Гайленд.