Вчора у соціальних мережах опублікували відео жорстокого побиття трьох школярок на території однієї з місцевих шкіл Шевченківського району. В поліції прокоментували інцидент, коли відео набуло суспільного резонансу, хоча все це трапилося 22 листопада.

Того злощасного дня четверо дівчат від 15 до 16 років почали розбірки зі школярками: 2007, 2008 та 2005 років народження. Причина – велелюбний хлопець однієї з агресорки, який нібито цілувався з усіма трьома постраждалими. Погрози й нецензурна лексика – найменше, що лякало. Дівчатам наносили доволі серйозні побої. Попередньо подію кваліфікували за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) ККУ. Судово-медична експертиза показала, що двоє дівчаток отримали легкі тілесні ушкодження, ще одна експертиза триває ще й досі, повідомляє пресслужба ГУНП Запорізької області.

Цікаво, що окрім помсти, одна з учасниць конфлікту забажала, щоб їй на карту перерахували гроші. Посягання на Іллюшу (хлопця ініціаторки бійки) оцінили від двох тисяч гривень. Постраждалим погрожували, що борг буде рости, якщо необхідної суми не буде в призначений строк.

6 грудня, коли відео було оприлюднено за процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратуру, кримінальне провадження було перекваліфіковано на ч. 2 ст. 296 (Хуліганство), а також відкрито ще за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Звісно, тоді поруч знаходилися й інші школярі. Ніхто й не думав викликати поліцію на місце події. Хай там як, але завдяки цьому відео можливо неповнолітні зловмисниці таки отримають покарання.

На головній – фотоілюстрація

Нагадаємо, Молодики намагалися викрасти неповнолітнього хлопця. Про злочин було повідомлено в поліцію, копи відреагували та встановили особи зловмисників. Однак існує ймовірність, що покарання вони так і не отримають.