8 грудня, до Запоріжжя прибув політик зі стажем, економіст, історик, народний депутат України, перший заступник голови партії «Європейська Солідарність»  Олег Синютка. Він зустрівся з депутатами і партійцями Запорізької області, щоб обговорити ситуацію, яка зараз склалася в  Запоріжжі і області. Адже перед Запорізькою командою “Європейської Солідарності” стоїть непроста задача – не допустити поновлення влади проросійських сил та добитися чесних виборів міського голови навесні.

На початку зустрічі Олег Синютка подякував своїм запорізьким колегам за роботу. Політик відзначив ефективну роботу команди Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» на чолі з її керівником – народним депутатом восьмого скликання, головою фракції “ЄС” в Запорізькій обласній раді Ігорем Артюшенком. 

«Якщо я є тут, значить я поважаю цю команду. Якщо я є тут, значить я вірю в цю команду. Але моя позиція не значила б нічого, якби не позиція наших депутатів у міській раді Запоріжжя, в обласній раді Запоріжжя і в усіх інших місцевих радах Запорізької області. Це люди, які не ганяються за посадами, це люди, які готові бути в опозиції й розповідати правду доти, поки громади не отримають владу, яка буде працювати для людей», – сказав Олег Синютка.

Наразі “Європейська Солідарність” входить до рад всіх рівнів Запорізької області. Воно й не дивно, адже свого часу до партії долучилися військові, волонтери, підприємці, науковці, лікарі, педагоги, громадські, діячі, молодь, досвідчені політики – ті люди, яким не байдужа доля власної країни та міста:

В місцевих радах Запорізької області працюють 80 депутатів від “Європейської Солідарності”. Вони не дали жодного голосу за призначення на керівні посади в місцевому самоврядуванні представників проросійських сил з ОПЗЖ та «Слуг Народу». Завдяки їхній наполегливості неодноразово підіймалися питання щодо бездіяльності влади в боротьбі з пандемією, необгрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги, недостатнє фінансування незахищених верств населення.

Водночас Олег Синютка зазначив – жодна політична сила не застрахована від неприємних ситуацій. Тому в разі, якщо в командах знайдуться люди, які не виправдали довіру партії, відносно них застосовуватиметься імперативний мандат.  Згідно законодавства, ця процедура можлива тільки після закінчення першого року з дати набуття депутатських  повноважень.

«Я насправді пишаюся командою «Європейської Солідарності», я пишаюся тими людьми, яким надали мандат довіри й політична сила, і виборці. Чи будемо ми використовувати імперативний мандат? Так, звичайно будемо. Чи хочемо ми використовувати імперативний мандат? Підставою для використання імперативного мандату можуть бути дві речі. Це корупційні діяння. Якщо хтось з тих політиків, які потрапили в команду «Європейської Солідарності» помиляться в житті, вони будуть усунені зі своїх посад, через їхні корупційні діяння. Хоча мені б дуже не хотілося вірити, що хтось здатен на такі проступки. Але, якщо хтось оступиться, це його справа і ми здатні до самоочищення. Через те, що ми це зробили у 2019 році, так ми це зробимо і зараз. І друга річ – це є відповідність політичній позиції «Європейської Солідарності».

Ми сьогодні опозиційна сила. Ми сила, яка виступає категорично проти цієї влади. Бо ця влада бреше і краде. Якщо хтось з людей вирішить, що краще взяти участь у місцевому дерибані землі, бюджетних грошей, ділках і махінаціях використовуючи свою посаду депутата відповідної місцевої ради, то ця людина дуже сильно помиляється. Звичайно, що до неї буде застосований імперативний мандат», – наголосив Олег Синютка.