Нещодано на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат Євгеній Шевченко заявив, що в СБУ стосовно нього відкрили справу за ст. 111 ККУ. Наразі у соцмережах обговорюють цю інформацію.


Однак пізніше з’ясувалося, що поки Шевченку не вдасться приєднатися до одного списку, як він сам написав, з Медведчуком і Порошенком. Журналістам УП Служба безпеки України повідомила, що не відкривала кримінальну справу стосовно народного депутата Євгенія Шевченка.

Наразі слідчі Служби безпеки України не розпочинали кримінальні провадження щодо народного депутата України Євгенія Шевченка за ст. 111 Кримінального кодексу України.

Відповідно до ст. 482-2 Кримінального процесуального кодексу України, досудове розслідування щодо народного депутата України може розпочати лише генеральний прокурор або особа, що виконує його обов’язки.

Нагадаємо, у 2019 Шевченко був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії Слуга народу як безпартійний. Суспільству він насамперед відомий через свої виступи на пропагандистських передачах у Росії, а також на телеканалах, які належать Віктору Медведчуку. У серпні 2020 привітав самопроголошеного президента Білорусі з переобранням та закликав білорусів його пробачити.

24 травня 2021 стало відомо, що Євгенія Шевченка виключили з партії. Відповідне рішення було ухвалено більшістю голосів.