«Чорні паркувальники» «окупували» найприбутковіші вулиці столиці. Місцева влада намагається боротися зі свавіллям, однак поки без успіху. В програмі «Рандеву» голова міста Віталій Кличко висловився з цього приводу.

За  даними  AUTO-Consulting, на початок 2021 року рівень автомобілізації у Києві перевищив позначку 400 авто на тисячу мешканців. Паркомісць для всіх водіїв, особливо які поспішають, не вистачає. Тут за справу беруться «чорні паркувальники». Вони за окрему плату дозволять прилаштувати свій автомобіль у центрі міста чи на будь-якій вулиці столиці. Автомобілісти забувають, що заплативши готівку зловмисникам, стають співучасниками злочину. До того ж ризикують «нарватися» на штраф. Адже справжній інспектор буде вимушений виписати постанову за несплату паркування.

На програмі «Рандеву» Кличко нагадав, що оплата за паркування здійснюється виключна онлайн за QR-кодом:

Якщо ви платите гроші в м. Києві паркувальнику – підтримуєте корупцію, адже в нашому місті заборонено платити за паркування готівкою. За паркувальні місця водії сплачують виключено через Інтернет. Якщо ж хтось вимагає з вас гроші за паркування – треба звернутися до поліції. «Чорні паркувальники» – питання поліції. На сьогодні я прямо не впливаю на правоохоронців, через те, що у нас немає муніципальної поліції. Проте вимагаю від них оперативно реагувати на такі речі.

Нагадаємо, за результатами конкурсного відбору консультантів для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів при Міністерстві освіти і науки України, одним з переможців став професор ЗНУ.